19 Julai, 2013

RAMADHAN .... dengannya kita dapat

"Sesungguhnya di syurga terdapat sebuah pintu yang dinamakan 'ar-Rayyan' yang memasukinya pada hari kiamat adalah orang-orang yang berpuasa, tiada siapa memasukinya selain mereka. Dan apabila mereka sudah memasukinya maka pintu itu pun ditutup."
- Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim -

RAMADHAN .... dengannya kita dapat

Bismillahir rahmanir rahim.

Segala puji bagi Allah,Tuhan pentadbir sekelian alam. Selawat dan Salam buat junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w dan ahli keluarganya.

Wahai Tuhan kami,

Hari jumaat yg mulia ini, Engkau redhailah pada kami dari sisi Mu rahmat dan ampunan yang sememangnya tidak akan mengurangi keagungan Mu, anugerah Rahmat yang tidak akan menyusutkan kebesaran Mu, Wahai Yang Maha Kasih dari segala yang mengasihi.

Allahu Ya Allah,

Kurniakanlah kepada kami hari ini dengan dua kenikmatan: pada permulaannya pagi ini dgn kebahagiaan dan kesejahteraan dalam mentaati Mu. Pada penghujungnya, dgn kenikmatan akan ampunan dan maghfirah Mu.

Wahai Tuhan yang Maha Mentadbir, berkatilah kami dengan RahmatMu. Lindungilah saudara2 kami yg sedang memperjuangkan agama Mu walau dimana mereka berada. Kau Maha Penguasa Ya Allah, kami berserah diri kepadaMu.

Ameen ya Rabbal Aalamin.