06 Julai, 2013

APA KATA USTAZ .... Siapa lagi kalau bukan Ustaz KAZIM

Mudahnya mengata pada orang lain,mudahnya menuduh orang lain tanpa usul periksa,mudahnya memandang rendah pada orang lain,semua yg dia tak suka semuanya buruk langsung tak nampak kebaikan..kalaulah kita perhati dan muhasabah diri sendiri,alangkah banyaknya kekurangan diri..itulah manusia yang tertipu dgn diri sendiri,kagum dengan diri,orang lain buruk yang baik dirinya sahaja...kesian........

APA KATA USTAZ .... Siapa lagi kalau bukan Ustaz KAZIM

Salam alaik....bulan Ramadhan,bulan yg mulia,bulan rahmat dan bulan berkat,didalamnya ada lailatul qadar,bulan keampunan doa diterima..semoga dapat kita sampai ke bulan Ramadhan dan dapat melaksanakan segala ibadah dengan sempurna..Amin.

APA KATA USTAZ .... Siapa lagi kalau bukan Ustaz KAZIM

Salam alaik...bulan Ramadhan nanti kita buat solat malam banyak2.. solat waktu malam yg gelap utk buat persiapan dialam kubur yg sangat gelap..Subhanallah..kita sedekah dlm bulan Ramadhan nanti moga2 Allah mudahkan urusan di Padang Mahsyar..kita azam ye..azam2.

APA KATA USTAZ ....Siapa lagi kalau bukan Ustaz KAZIM

Posa pun belum, tengok anak bulan ramadhan pun belum tapi dok cerita dah pasal raya..sana raya sini raya,karaoke raya la, sendaloka raya la,sepatutnya kita galakkan puasa, ajak menghayati n mendidik jiwa dibulan Ramadhan..jom kita mulakan dgn diri kita n keluarga kita utk hidupkan Ramadhan kali ini.

SECANGKIR PESANAN .... untuk difikirkan

"Barangsiapa yang bangun di pagi hari & hanya dunia yang difikirkannya, sehingga seolah-olah ia tidak melihat hak-hak Allah dalam dirinya (tidak berzikir) maka Allah akan menurunkan 4 penyakit (pada dirinya): 

1. kebingungan yang tiada putus-putusnya,
2. kesibukan yang tidak pernah ada hujungnya,
3. kemahuan yang tidak pernah terpenuhi,
4. khayalan yang tidak berhujung."

(HR. Imam Thabrani)