25 November, 2012

GAZA oh!!! GAZA ....pohon doa

"Ya Allah ampunilah dosa kaum muslimin dan muslimat, mukminin dan mukminat,Ya Allah jinakkan, satu padukan hati orang-orang muslimin, Perbaikilah keadaan mereka, Tolonglah kaum muslimin utuk melawan musuh-musuhMu, dan musuh-musuh mereka Ya Allah, laknatlah orang-orang kafir yang mendustakan para RasulMu dan membunuh para kekasih-Mu,Ya Allah cerai-beraikan kesatuan kata mereka, Hancur leburkan kekuatan mereka, Dan turunkanlah bencana-Mu yang tiada tertolak lagi untuk orang-orang yang penuh dengan dosa..Dengan menyebut nama-Mu ya Allah yang Maha Pengasih Maha Penyayang,Ya Allah, sesungguhnya kami memohon perlindungan kepadaMu"

GAZA oh!!! GAZA ...protes

Duduk Diam Untuk Gaza
Kuala Lumpur City Centre (KLCC)
5:30 petang
25/11/2012

GAZA 0h!!! GAZA ... tanda protes

Apa kata, ini cadangan saja, bukan bantahan atau protes program yang orang lain buat.

Cadangan, kumpul ramai-ramai di masjid, selepas solat fardhu berjemaah, adakan bacaan doa dan qunut nazilah sehingga jiwa kita bergetar. Jika kita berdoa sehingga menitiskan air mata, air mata tu bukan air mata yang sia-sia.

Air mata yang mengalir kerana Allah, mengenang saudara kita di Gaza yang terluka. Ukhuwwah yang Allah masukkan dalam hati kita, moga-moga berakhir kemenangan, bukan kemenangan fizikal tetapi kemenangan dalam jihad fi sabillilah. Orang islam tu tak rugi apa-apa, jika mati, mati dalam redha Allah juga.

GAZA oh!!! GAZA ... bunga-bunga perdamaian

بارك الله لهم.. صيّادوا غزّة بعد السماح لهم بمسافة صيد حتى 6 ميل، بعد أن كانت 3 ميل. ضمن اتفاق التهدئة.
Khabarnya sekarang para nelayan di Gaza sudah boleh menangkap ikan dengan jarak maksimum 6 batu dari pantai, berbanding sebelum ini yang dibenarkan hanya 3 batu. Ini sebahagian daripada perjanjian perdamaian...

GAZA oh!!! GAZA .... gambar menceritakan segala-galanya

GAZA oh!!! GAZA .... runtuhan hati jiwa Gaza

Message diterima dari Gaza;
1. Palestinian Chamber of Commerce announces that: Gaza Strip is disaster area as a result of the siege and successive wars of the (Israeli) and the loss is estimated to 4 billion USD.

2. 52 schools damaged by the Israeli aggression on Gaza, and losses in the education sector is estimated in the millions

GAZA you should recovering quickly.
Jom rakyat Malaysia, teruskan menyumbang ...